Hoe het juiste proteïnepoeder te kiezen?

Een populair voedingssupplement onder fysiek georiënteerde mensen, eiwitpoeders zijn er in vele formuleringen. Hier leest u hoe u beslist welke het beste bij u passen.

Eiwitpoeders zijn een van de meest populaire supplementen. Atleten en bodybuilders hebben ze lange tijd gebruikt als een handige manier om hun behoeften na het werk te vervullen. Zelfs opvallende televisieshows hebben ervoor gezorgd dat dagelijkse eiwitsupplementen de rigoureus lijken voor iedereen die probeert af te vallen en in vorm te komen. Maar is het de moeite waard om het eiwitpoeder te proberen voor de gemiddelde persoon die een regelmatige oefening in een strak schema probeert te doen?

Hoewel de populaire soorten eiwitpoeder – wei, caseïne, ei, soja, hennep, rijst en erwten – geconcentreerde eiwitbronnen bieden, zeggen veel experts dat we gemakkelijk alle eiwitten die we nodig hebben kunnen verkrijgen van hoogwaardige bronnen zoals vis, mager vlees, rood vlees en gevogelte, eieren, bonen en groenten en zuivelproducten.

Houd in gedachten dat mensen op shows zoals The Biggest Loser coaches hebben die ze de hele dag achtervolgen, en ze werken een buitensporige hoeveelheid tijd. Het is niet praktisch om alles wat je doet rechtstreeks toe te passen op ons leven.

Je moet jezelf afvragen waar het eiwit in je leven is geïntegreerd in je dieet- en bewegingsgewoonten. Wanneer, hoeveel en hoe hard werkt u? Misschien werk je fulltime in een kantoor of ga je de hele dag naar school en heb je moeite om op de juiste momenten eiwitten te krijgen in de juiste hoeveelheden gedurende de dag. Afhankelijk van je individuele dagelijkse gewoonten, moet je beslissen wat logisch voor je is.

Dat gezegd hebbende, wordt vaak aanbevolen om de dag te beginnen met een fruitsmoothie waaraan proteïnepoeder is toegevoegd. Als u bijvoorbeeld ’s morgens geen eieren eet of geen tijd heeft om een ​​met eiwit gevulde boterham voor uw lunch te bereiden, of wanneer u thuiskomt van het werk en om koekjes en fruit vraagt, kunt u misschien gedurende de dag genoeg eiwitten krijgen.

De gemiddelde persoon werkt veel harder dan ooit, en hij heeft proteïne nodig om spierweefsel aan te vullen na het sporten. Ik zou die behoefte kunnen bevredigen met een stuk gegrilde kip, een broodje ei-salade of een chilipeper met drie bonen. Maar een eiwitdrank kan sneller en handiger zijn.

Voordat we echter aan de poedervormige eiwittrolley beginnen, is het nuttig om te observeren waarom we proteïne nodig hebben, evenals de mogelijke voordelen en nadelen van proteïnepoeder.

Je lichaam heeft eiwitten nodig om te overleven. Aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, zijn nodig voor alles van immuunfunctie, metabolisme en gewichtscontrole tot spierreparatie, groei, ontwikkeling en prestaties. Er is ook onderzoek dat laat zien dat eiwitten je helpen alert te zijn en dat ze ook voor langere tijd meer tevreden zijn.

De hoeveelheid eiwit die je elke dag nodig hebt, is heel individueel en varieert afhankelijk van je niveau van activiteits- en fitnessdoelen. Dat gezegd hebbende, heeft de gemiddelde gezonde persoon 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig om een ​​tekort te voorkomen. (Eén kilogram is gelijk aan 2,2 kilo, dus een persoon die 150 kilo weegt, heeft ongeveer 55 tot 68 gram eiwit per dag nodig.) Sporters hebben meer nodig, afhankelijk van de duur en intensiteit van de oefening en de frequentie. Dus als je elke dag krachttraining doet, heb je 1,4 tot 1,8 gram per kilogram nodig.

Het is het beste om het verbruik van eiwitten de hele dag te beheersen (dit maakt het makkelijker voor je lichaam om het eiwit te verteren en te metaboliseren). Als het je doel is om spieren op te bouwen, atletische prestaties te verbeteren en trainingsmoeheid te verminderen, kan het eten van eiwitten een uur na intensieve training helpen om spierweefsel aan te vullen en te herstellen.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U kunt de volgende HTML 'tags' en 'attributes' gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*