Alles wat u moet weten over metabolische conditionering

Als je iets hebt gevolgd dat met de oefening te maken heeft, ben je waarschijnlijk bekend met de nieuwste trend: intensieve training.

Waarom is HIIT zo populair? Het is omdat dit type training twee zeer belangrijke dingen biedt die andere trainingen niet: kortere trainingen en meer verbrande calorieën dan je zou vinden bij de meeste traditionele cardio- of krachttraining.

Dit type, ook bekend als MetCon, heeft een zeer hoge werksnelheid als u oefeningen gebruikt die meer calorieën verbranden tijdens uw training en de verbrande calorieën maximaliseren na uw training (of, zoals die periode vaak wordt genoemd, de “nabrand”). ).

Deze uitdagende circuittrainingen met hoge intensiteit omvatten vaak oefeningen voor totale lichaamscompounds en korte herstelintervallen. Met een kortere hersteltijd kunt u meer tijd in uw anaerobe zone doorbrengen, een niveau waarop u ongeveer 2 minuten moet blijven voordat u stopt en rust.

Je zult verschillende programma’s vinden met metabole training zoals P90X, Madness en CrossFit, die allemaal het menselijk lichaam tot het uiterste brengen met snelle cardio- en krachtoefeningen die ontworpen zijn om zowel kracht als uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

Typen MetCon-training

De MetCon-training is er in verschillende vormen. Degene die je kiest, moet afhankelijk zijn van je doelen en, in sommige gevallen, van je werk.

Tactische metabole conditionering voor brandweerlieden, militair of politiepersoneel en anderen die regelmatig veeleisende fysieke activiteiten uitvoeren.

Metabolische conditionering om atletische prestaties te verbeteren. Een triatleet kan bijvoorbeeld MetCon gebruiken om te trainen voor aankomende evenementen.

Voor elke dag gezondheid en fitness, wat de manier is waarop de meesten van ons de training zullen gebruiken.

De basisprincipes van een MetCon-training

De term “metabole conditionering” beschrijft geen specifieke training. In plaats daarvan verwijst het naar een vorm van training die is ontworpen om de twee belangrijkste energiesystemen die een bijdrage leveren aan de effectiviteit van beweging uit te dagen. Krachttraining is meer gebaseerd op ATP, een energiesysteem dat voldoet aan onze directe behoefte aan brandstof.

Aan de andere kant, matige cardio maakt gebruik van glycolyse om ons lichaam te voeden tijdens langere en langzamere trainingssessies. Metabolische conditionering behandelt beide energiesystemen in dezelfde workout door lichaamstransport met hoge intensiteit te gebruiken, samen met een zeer korte werk-rustverhouding.

Dat betekent dat je van de ene uitdagende oefening naar de andere gaat met weinig of geen rust ertussenin. Doe dit voor bepaalde intervallen, van 20 seconden tot meer dan 2 minuten, om je lichaam, je geest en je energiesystemen te belasten. Enkele voorbeelden van oefeningen die u in een typische MetCon-training kunt doen, zijn onder meer burpees, lunge-jumps, push-ups of bear scans.

Moet je MetCon proberen?

Of MetCon voor u is, hangt grotendeels af van uw doelen en uw fitheid. Wanneer je observeert wat je eet, kunnen programma’s zoals P90x, Insanity en CrossFit mensen helpen gewicht te verliezen. Het volume en de intensiteit van de training verzekeren het.

Het hoge volume en de intensiteit van lichaamsbeweging zijn echter het meest geschikt voor mensen die gewend zijn om hun lichaam te dragen en naar een hoger niveau te trainen. Trainingen die te intens zijn voor beginners kunnen verwonding, uitputting en ernstige spierpijn veroorzaken. Als je niet bij de training kunt komen, kun je ze zo moeilijk vinden dat je deze volledig verlaat.

Daarom, als je workouts niet bijzonder uitdagend zijn geweest, moet je geleidelijk je uithoudingsvermogen en kracht vergroten voordat je de MetCon-uitdaging aanpakt.

begin

Als je niet klaar bent voor de intensiteit van de oefeningen die je in CrossFit of P90X vindt, kun je een trainingsprogramma volgen dat je voorbereidt op de meest rigoureuze eisen van metabole conditionering. Bijvoorbeeld:

Oefen circuittraining. Of u nu stroomcircuits, cardiovasculaire circuits of een combinatie maakt, circuittraining speelt een element van MetCon door u te dwingen om van de ene oefening naar de andere te gaan met korte of geen rustpauzes ertussen. Oefen je oefeningen een voor een met 30 of meer seconden tussen elke reeks. Naarmate uw fysieke conditie verbetert en u gewend raakt aan de ontberingen van het trainen, kunt u elke keer breuken verminderen, de rustintervallen verminderen met 10 tot 15 seconden of uiteindelijk volledig uitademen. Deze simpele handeling verhoogt de metabole vraag in je lichaam, en dat is waar MetCon over gaat.

Verander verschillende elementen in je trainingen. Het veranderen van de metabole vraag naar je lichaam kan net zo eenvoudig zijn als het heffen van zwaardere gewichten, iets harder werken tijdens cardio-sessies, het toepassen van intervaltrainingen, het uitvoeren van gecombineerde oefeningen of het introduceren van korte uitbarstingen van cardio in je normale krachttrainingsprogramma. .

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U kunt de volgende HTML 'tags' en 'attributes' gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*